Jul. 29, 2021

Как професионално да се поставят битумни керемиди?

Битумните керемиди са модерен и алтернативен вариант за покритие на покрив, който става все по-широко приложим в строителната индустрия.

Разбира се, при поставянето на битумни керемиди трябва да се спазва конкретна последователност, както и да имате необходимите инструменти, техника и най-вече знания. За професионално поставяне на битумни керемиди е препоръчително да работите с коректна строителна фирма с опит при монтажа на битумни керемиди.

Ако трябва да бъдем максимално откровени, колкото и лесна да е инсталацията на битум на покрив, наистина трябва да се замислите за съвместна работа с професионален майстор, защото най-вероятно той ще има нужната обезопасяваща апаратура и ще има предпазни средства, тъй като самият покривен материал има вредни химикали, които при високи климатични температури отразяват негативен ефект върху здравето. 

Важен момент при поставянето на битумни керемиди е да получите адекватна и конкретна информация, която ще намерите тук, така че - препоръките са дадени, остава да прочетете добрите практики. 

Полагане на битумни керемиди - Какво трябва да знаете?
Процесът по поставяне на битумни керемиди не е голяма философия, но определено изисква знания, умения и опит. Все пак е част от ремонта и поддръжката на покрив, което е съвкупност от услуги, предлагани от професионални строителни фирми. В най-удачния случай при полагането на битум е хубаво да се консултирате със специалисти. Те ще ви дадат компетентни съвети, ще ви предложат избор на материал и съответно декорации на битума и ще ви ориентират при калкулацията на бюджета. Също така, специалистите ще ви обяснят всички подробности при самия процес на полагане: какви са препоръчителните температурни амплитуди, какви са най-подходящите месеци за поставяне и монтаж на битумни керемиди и колко ще ви струва. С други думи, хем ще разберете полезна информация директно от компетентни лица, хем ще получите информация за цените на монтаж на битумни керемиди.

Особености при поставянето на битумни керемиди
Най-важното, с което трябва да бъдете запознати е, че битум се поставя само ако температурата е минимум над +5 градуса, при по-ниски температурни условия - няма да има резултат и материалът няма да се залепи хубаво за основата. Също така, трябва да се внимава и при поставянето на битумни керемиди при прекалено високи температури, защото пък вредните изпарения ще окажат негативен ефект върху майсторите и живущите. Все пак, битумът е смес от химикали, които не са eco-friendly или казано на български - не са полезни за нашето здраве. Това също е недостатък, който трябва да се отчете, преди да се вземе решение за поставяне на битум. 

Самото полагане на битумни керемиди е лесно, удобно и бързо. Позволява добра мобилност и гъвкавост на материала, а в същото време изглажда неравности по самия покрив. Битумът е подходящ за последваща хидроизолация, защото изсъхва бързо и определено е устойчив, ако е положен адекватно и професионално. Ето защо е хубаво да се работи с коректна фирма за ремонт на покриви и монтаж на битумни керемиди. 

Ако имате конкретни въпроси за процеса на поставяне на битум, както и по отношение на дизайн, декоративни шарки и разновидности - най-добре е да направите проучване за фирми, които предлагат дадените услуги и могат да ви помогнат с консултация и монтаж. Успех и дано ви допадне крайния резултат!